Dankort + VISA/Dankort MobilePay VISA Electron Mastercard VISA JCB Diners Forbrugsforeningen

Design dit eget lace sjal - del 2

Oprettet d.

Design dit eget lace sjal - del 2

Design dit eget lace sjal – del 2

I denne del arbejder vi videre med trekantdiagrammet. (Hvis du ikke har været med tidligere kan du finde del 1 her)

 

Vi skal :

  • tilføre mønster i den glatstrikkede passage i trekantens spids
  • transformere det valgte mønster til et nyt mønster.

 

1. Fyld den lille glatstrikkede passage ud i trekantens spids

Der vil ofte være en lille passage i trekantens spids, hvor der ikke er plads til en fuld rapport. 3 m ved siden af hinanden er ok, men flere masker vil give en oplevelse af, at der mangler noget mønster.

Det bedste valg vil ofte være at bruge lidt af rapporten til at fylde ud. Jeg har taget 2 rækker fra toppen af min rapport (i den lille røde firkant). Da jeg ikke havde plads til mere af rapporten, har jeg spejlvendt den lille bid omkring den linje, som pilen peger på.

 

2. Fortsættelse af rapporten

Fortsæt med dit valgte mønster så mange rapporter, som du ønsker. Du vil nok bemærke, at mønsteret i trekantens sider, vil være forskelligt for hver gang, du laver en ny række rapporter. På et tidspunkt når du til at også siderne gentager sig, og der vil du så have nået den fulde rapport af dit mønster (dette er kun væsentligt, hvis du vil lave en opskrift med dit sjal). Så det går jeg let henover….

 

 

3. Transformér dit mønster til et nyt mønster

 

Nu bliver det mere kreativt, fordi vi skal fortsætte diagrammet med et nyt mønster. Det nemmeste er, at vælge et mønster med samme rapport. Jeg har valgt en rapport der er 10 m i bredden til begge mine mønstre.

Brug principperne fra første del til det nye mønster.

 

4. Strik nu en prøve af dit flotte mønster.

Det er en god idé at strikke 3 kantmasker i ret på hver side af mønstret. Det vil sige, at du starter med at slå 6 m op og strikker så efter diagrammet. Skyl prøven op i vand, spænd den op med knappenåle.

 

 

Du kan downloade hele kompendiet som pdf her!


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar